Rólunk

A Kandó Kálmán Szakkollégium (KKSZK) célja a tehetséges hallgatók felkarolása, segítése. Lehetőséget biztosítunk korrepetálásokra, gyárlátogatásokra, előadásokra, a szakmai és nem szakmai látókör bővítésére egyaránt.

Legfőképpen azokat a dolgokat szeretnénk megismertetni a tagokkal, amelyeket az egyetemen nem sajátíthatnak el, azaz amelyek a törzsanyagon kívül esnek, viszont mégis fontosak lehetnek egy leendő mérnök életében, hiszen ezek is segíthetik a szakmai előrehaladásukban. Ilyen többek között a kommunikációs készségfejlesztés, időgazdálkodás és ezeken kívül további egyéb hasznos dolgok, amelyeknek ismerete kamatosan megtérülhet a hallgató élete során.

Szeretnénk a nem szakmai készségek (soft skill) mellett minden szakirányt támogatni, hogy a tagok jobban megismerhessék a saját szakágukat (hard skill kurzusok, gyárlátogatások, szakmai kiállítások), illetve az egyéb villamosmérnöki szakágakat, hiszen a jó mérnöknek a saját specializációján kívül nem árt tisztában lennie az egyéb villamosmérnöki ágazatok világával.

Korrepetálásainkkal lehetőséget nyújtunk társainknak a felzárkóztatásra az adott tananyagokkal kapcsolatban, ahol egy hallgatótársától hallhatja az adott tananyagot, olyan formában, ahogy bármelyik hallgató könnyen megértheti, hiszen általában hallgató és hallgató között könnyebben teljesül az információcsere.

Ezekért cserébe a KKSZK tagjaitól is elvárunk aktivitást, hiszen csak úgy maradhat fent egy jó szakkollégium, egy jó csapat, ha mindenki kiveszi a részét a munkából (korrepetálás, gyárlátogatás szervezés, előadás szervezés, stb.). Köszönjük figyelmedet, bízunk benne, hogy a közös munka majd meghozza gyümölcsét!

Nem szakember az, aki nem képes észrevenni a
valóság és az elmélet közötti feltűnő szakadékot.

Vizvári Béla