Mobilrobotok az útvesztőben, avagy újra verseny volt a labirintus falai között, megrendezésre került a II. Labirintusvereny első futama  

A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Szakkollégium a 2023/24-es tanév tavaszi félévére is meghirdette a Robert Bosch Kft.-vel közösen szervezett Labirintusversenyt. A versenyre a Szakkollégium oldalán lehetett benevezni (https://kando-szakkoli.uni-obuda.hu/labirintusverseny-2024/). A versenyre 8 csapat jelentkezett be az oldalon. A Projektek az iparból tárgy keretében a félév során felkészítő előadások, illetve külön szakkollégiumi szakszemináriumi előadások kerültek megtartásra „Mobilrobotok az útvesztőben” címmel (https://kando-szakkoli.uni-obuda.hu/labirintusverseny-mobilrobotok-az-utvesztoben-projektek-az-iparbol-ipari-projektek-szakszeminarium-sorozat-2024/), illetve az Ipar 4.0 és IoT Szakszeminárium (https://kando-szakkoli.uni-obuda.hu/ipar-4-0-es-iot-alapozo-resz-mcu-programozas-szakszeminarium/) is kapcsolódó ismereteket adott. A tervezési fázis lezárásaként a csapatok 2024.05.24-én egy két tagú tervzsűri (Borsos Döníz és Sándor Tamás) és egymás előtt mutatták be a terveiket (https://kando-szakkoli.uni-obuda.hu/projektek-az-iparbol-ipari-projektek/). Az egyes tervekhez a zsűri, illetve a többi csapat tagjainak hasznos továbbfejlesztési ötletei is párosultak a bemutatón. 

Az egész napos versenyre 2024.06.14-én 09:00-tól került sor a Tavaszmező 14-18. G épület Zsibongójában, ahol a versenypálya, illetve a versenyzők részére felkészülési helyek kerültek kialakításra. A verseny a http://labirintusverseny.totharmin.com linken elérhető csatornán is lehetett on-line követni. A délelőtti versenyszámokat a közös ebéd, majd délutáni fordulók követték. Izgalmas verseny után a szakami zsúri értékelte a látottakat: Dr. Csilling Ákos (Robert Bosch Kft.), Dr. Wührl Tibor (OE KVK), Borsos Döníz (OE KVK), Sándor Tamás (OE KVK). A verseny végeredménye a következőképpen alakult: 

Összesített kategória

  1. helyezés: ByteBusters csapat (Noll Ádám, Papp Norbert) 
  1. helyezés: Daeda-lost csapat (Falus Áron, Rákoczy Zsombor, Sáska Gábor, Tóth Zoltán) 
  1. helyezés: Jerry csapat (Csóka Ákos, Gyarmati Csaba, Szczuka Bendegúz András) 

Tervezés és kivitelezés kategóriában Gépészeti Különdíj

Jerry csapat (Csóka Ákos, Gyarmati Csaba, Szczuka Bendegúz András) 


Tervezés és kivitelezés kategóriában Beágyazott rendszerek Különdíj

ByteBusters csapat (Noll Ádám, Papp Norbert) 

Dinoco csapat (Otlakán Péter, Tóth Tamás, Üveges Krisztián Tibor) 


Sprint kategóriában I. helyezés

ByteBusters csapat (Noll Ádám, Papp Norbert) 


Összesített kategória „Never give up”: 

Manhatten projekt csapat (Stélvio Da Silva, Tuzolana Quialanda) 

GigglyGear csapat (Barabás Dániel, Maslonka Levente, Tóth Lili) 


A helyezetteknek gratulálunk, a verseny 2. futamát 2024.09.27-re tervezzük a Kutatók Éjszakája 2024 rendezvényre tervezzük. 

Szeretnénk köszönetet mondani minden önkéntes segítőnek, akik közreműködtek a verseny lebonyolításában!

Sándor Tamás