Bosch x Richter Ipari Innovációs Díj

Bosch x Richter Ipari Innovációs Díj

Új pályázati lehetőség az egészségügy és a mobilitás területén a felsőoktatásban tanulóknak

Budapest, 2024. március 5. – Elindult a Richter Gedeon Nyrt. és a magyarországi Bosch csoport közös innovációs pályázata, melynek célja, hogy a magyarországi felsőoktatási intézményekben tanuló diákokat innovatív gondolkodásra sarkallja, a fiatal tehetségeket olyan jövőbe mutató, fenntartható megoldások fejlesztésére ösztönözze, amelyekkel jobbá tehetik a világot, tisztelegve ezzel a két alapító, Robert Bosch és Richter Gedeon öröksége előtt. A Bosch és a Richter új közös kezdeményezése egyedülálló lehetőség a hazai felsőoktatásban tanuló diákok számára: hogyan tudnának a jelenlegi társadalmi és gazdasági kihívásokra innovatív megoldásokat találni az egészségügy és a mobilitás területén.

Zsűri

A zsűri tagja Polgár Judit olimpiai bajnok, nemzetközi sakknagymester, 25 éve világranglista vezető, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács kinevezett Magyar Tehetség Nagykövete. Polgár Judit sportága innovációs nagyköveteként 2012-ben indította útjára alapítványát, a Polgár Judit Sakk Alapítványt, amely a jövő generációinak és az őket oktatóknak nyújt egyedülálló módszert a komplex képességfejlesztésre. A zsűri további tagjai: Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és kommunikációs vezetője, Dr. Lendvai Balázs, a Semmelweis Egyetem Richter Tanszékének vezetője, a Richter Gedeon Nyrt., Farmakológiai és Gyógyszerbiztonsági Kutatási Főosztály főosztályvezetője, Bodó Teodóra, a Bosch csoport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója Magyarországon és az Adria régióban, valamint Pótsa Mátyás, a magyarországi Bosch csoport innovációs ökoszisztéma vezetője.

Pályázati kategóriák és díjak

A pályázat két fő kategóriában várja a pályamunkákat: napjaink kihívásaira adott innovatív megoldási javaslatok egyrészt a mobilitás, másrészt az egészségügy területén, amelyek hozzájárulhatnak e szektorok további modernizációjához, hatékonyságának javításához. Mindkét kategóriában külön-külön díjazzák a legjobb egyéni és csapatmunkákat, így összesen négy díj talál majd gazdára. A nyertesek pályázatai publikálásra kerülnek a Bosch x Richter honlapján (www.boschxrichter.hu), ezzel is inspirálva a jövő innovátorait, továbbá a nyertes pályázók pályaművüket a 2024. szeptemberi Bosch x Richter Innovátorok Napján a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon mutathatják be. A nyertes pályázatokat anyagi elismeréssel is jutalmazzák: az egyéni pályázók nettó egymillió forint, a – maximum 3 fős – csapatban pályázók pedig tagonként nettó ötszázezer forint összegű díjazásban részesülnek.

Pályázók köre és határidő

A díjra minden magyarországi felsőoktatási intézményben tanuló hallgató pályázhat (aki alap-,   mester-, osztatlan mester és doktori képzésen tanul bármely munkarendben). A pályázatokat egyénileg vagy maximum 3 fős csapatban lehet benyújtani, ösztönözve ezzel a közös gondolkodást és a csapatmunkát. A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. május 5. éjfél. A pályázat további részletei a Bosch x Richter honlapján olvashatók: www.boschxrichter.hu.

Bosch x Richter – egyedülálló együttműködés

Robert Bosch (1861) és Richter Gedeon (1872) – tizenegy év különbséggel – egy napon születtek, szeptember 23-án, és innovációikkal jobbá tették a világot. A Bosch csoport és a Richter Gedeon Nyrt. alapítói inspirációt jelentenek a ma és a jövő generációi számára egyaránt. A két elismert innovátor előtt tisztelegve a Bosch és a Richter 2023-ban hagyományteremtő módon egy olyan rendezvényt hozott létre, mely a magyarországi innovációval foglalkozó fórumok meghatározó eseményévé kíván válni az elkövetkező évek során. A 2024-ben életre hívott közös pályázat, a Bosch x Richter Ipari Innovációs Díj célja pedig, hogy a felsőoktatásban tanuló diákokat innovációs gondolkodásra ösztönözze a mobilitás és az egészségügy területén.

Sajtóinformáció:

Bosch Magyarország: Varga Zita Hella, Telefon: +36 70 667-6374

Richter Gedeon Nyrt.: Beke Zsuzsa, Telefon: +36 20 916-4507

Bosch csoport

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2022-es pénzügyi évben 2255 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el, ebből a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 314 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 18 300 munkatársat foglalkoztat (2022. december 31-én). Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Az előzetes számok alapján világszerte mintegy 428 000 munkatársat foglalkoztat (2023. december 31-én) és 2023-ban 91,6 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitás, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak több mint 60 országban működő csaknem 470 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 136 telephelyen mintegy 90 000 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 48 000 szoftvermérnököt.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse

Richter Gedeon Nyrt.

A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. (www.gedeonrichter.com) az egyik legnagyobb közép-kelet-európai gyógyszeripari vállalat, amely Nyugat-Európában, Kínában, Latin-Amerikában, valamint Ausztráliában is közvetlen piaci jelenlétet épített ki. A 2022. év végén a 3,9 MrdEUR (4,1 MrdUSD) tőzsdei értékkel bíró vállalat ugyanebben az évben mintegy 2,0 MrdEUR (2,1 MrdUSD) konszolidált árbevételt ért el. A Társaság termékpalettája számos fontos terápiás területet – nőgyógyászati, központi idegrendszeri, szív- és érrendszeri – ölel fel. A Közép-Kelet Európa legnagyobb K+F központjával rendelkező vállalatnál az eredeti kutatás a központi idegrendszer megbetegedéseire irányul. Széleskörűen elismert szteroid-kémiai ismeretei révén a Richter a világ egyik legjelentősebb vállalata a nőgyógyászat területén. A Társaság jelentős erőforrásokat fordít bioszimiláris termékek fejlesztésére is.

Bejegyzés navigáció