Lajos-forrás – Dobogókő – Lajos-forrás XXI. túra a Pilisben – Kandó Kálmán Villamosmérnöki Szakkollégium – Beszámoló

2024. április 21-én délelőtt a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Szakkollégium Lajos-forrásnál gyűlt össze a szokásos túrára. A 2007 tavasza óta (akkor még F4-es túra) minden szemeszterben, immár huszonegyedszer megrendezett, és így már hagyománnyá vált 21 km-es túra a szorgalmi időszak fáradalmainak levezetésére, a félévzárás nehézségeinek megbeszélésére, valamint a félévkezdés megtervezésére szolgál.

A 38 fős csapatunk a pomázi HÉV-állomásnál találkozott, ahonnan autókkal konvojban haladt Lajos-forrásig. A helyszínen három részre oszlottunk, ebből kettő ugyanazon a Lajos-forrás – Dobogókő – Lajos-forrás útvonalon kirándult, csak éppen egymással ellentétes irányban haladva úgy, hogy középen, Dobogókőn egy hosszabb pihenőn találkozzanak. Estére a „bázisra” kimerülten bár, de boldogan érkező két csoportot a harmadik egy gazdag, bográcsban készült marhapörkölttel várta.

A szakkollégium tagjai számára ez a program jelenti azt a reklámszünetet az egyetemi félév folyamatosan alakuló, izgalmas filmjében, amikor lehetőségük adódik visszavonulni a város zajából a természet lágy ölére, kitisztítani a fejüket, és lélekben elkezdeni felkészülni a vizsgaidőszakra. Az alkalom lehetőséget biztosított arra is, hogy a tehetséggondozásról is szó essen, a TDK-ra is ösztönözzük a résztvevőket. Az összetartó közösség és az állandóan jó hangulat a magyarázat arra, hogy a kirándulás nagy népszerűségnek örvend a kandós hallgatók körében.

Sándor Tamás

A program megvalósulását támogatja a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt „Szakkollégiumok tehetséggondozó programjainak támogatása” című pályázata (NTP-SZKOLL-23-0056).