Startup Buda-Pest Ötletverseny egyetemistáknak

Kedves Hallgatók!

Érdekel a vállalkozások világa? A későbbiekben tervezel saját vállalkozást indítani? Kipróbálnád magad egy ötletversenyen és megmérettetnéd Magad?

Gyere el a Startup Buda-Pest Ötletversenyre szeptember első hétvégéjén a Corvinusra!

A versenycélja,hogy megismertessüka hallgatókat avállalkozások világával és segítsünk Nekik abban, hogy hogyan tudnak Budapesten vállalkozástindítani.

Kiket várunk?

Azokat a budapesti egyetemistákat, akik szeretnénekaktívan tenni Budapestért és elkezdenének gondolkozni egy üzleti ötleten.

Várunk leendő közgazdászokat, leendő mérnököket, leendő jogászokat, de akár leendő orvosokat is. Az ötletverseny nyitott bármely budapesti egyetemi hallgatói számára.

Időpont: 2022. szeptember 2-3. Péntek – Szombat

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem C épület Fővám tér 8. 


Az ötletverseny célja, hogy szakmai segítséget adjon azoknak a fiataloknak, akikben megvan a vállalkozói hajlam, akik akár egy kis kedvet is éreznek ahhoz, hogy saját ötleteiket megvalósítsák. Nem csak azokat szeretnénk megszólítani, akik már kiforrott elképzeléssel rendelkeznek, és elhivatottak egy-egy műszaki ötlet irányába, hanem azokat is, akik a vállalkozói lét kapujában vannak, akik bizonytalanok abban, hogy belevágjanak-e egy vállalkozásba. Beszélgetéseinkkel és személyre szabott mentorálással azt szeretnénk igazolni, hogy a vállalkozói léthez tartozó kockázatvállalás nem azonos a létbizonytalansággal. A globálisan és az Európai Unió által is szabályozott és irányított piacok a teljesítményt díjazzák, segítik és nem akadályozzák a közjó érdekében szervezett és működtetett vállalkozásokat. Ezzel egyúttal szeretnénk eloszlatni is azokat a nézeteket, ami szerint a vállalkozás azonos lenne a könnyű pénzzel és az átlépéssel a törvényeken és erkölcsökön. Ma már a vállalkozó, ahogy ezt a magyar szó jól ki is fejezi, a közösség támogatása, segítése érdekében vállalkozik, használja kreativitását és szervezőképességét. Ez talán meglepő lehet a hazai közegben, de mérhetetlenül fontosnak tartjuk, hogy a fiatal nemzedék a vállalkozói létben a nyugodt és boldog élet lehetőségét lássa, és ne ennek ellenkezőjét. 
Két nap természetesen kevés ezeknek a céloknak az eléréséhez. Amire lehetőséget nyújt az egy beszélgetés elindítása, egy mentorálási folyamat kezdete, ösztönzés egy olyan közeg irányába, amiben mindenki megvalósíthatja elképzeléseit. Ennek reményében indítjuk útjára második nyári egyetemünket a BKIK-val közösen.  

Előzetes regisztráció

Facebook esemény

Részletes információk a készülő honlapon lesznek, amit a regisztráltaknak megküldünk.