OE I. Szakkollégiumok Napja – Beszámoló

„Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezte meg az Oktatási Főigazgatóság a szakkollégiumokkal karöltve a Szakkollégiumok Napját óbudai campusunkon, Prof. Dr. Kovács Levente rektor kezdeményezésére és támogatásával. A minden hallgatónk számára nyitott programon a résztvevők megismerhették egymás elképzeléseit, projektjeit, beleláthattak a szervezet működésébe, megtudhatták, miért érdemes csatlakozni a szakkollégiumokhoz. A rendezvényt Prof. Dr. Gulácsi László tudományos rektorhelyettes és Dr. Stöckert Dávid szakkollégiumi felelős nyitotta meg.”

Szakkollégiumunk is részt vett kiállítóként az egyetem által szervezett Szakkollégiumok Napja (2023.12.12.) egész napos rendezvényen, melyet az óbudai telephelyen tartottak.

A standunkon megtekinthetők voltak a következők:

  • 3D Nyomtató működés közben, melyet korábbi NTP pályázatból szereztünk be. A nyomtatót tagjaink szabadon használhatják projektmunkához, TDK munkákhoz, szakdolgozathoz, kutatásokhoz.
  • Sakkozó Delta-robotunk, mellyel az érdeklődők izgalmas meccseket játszhattak és megismerhették működését. A robothoz és hasonló projektekhez az eszközök, alkatrészek beszerzését az Óbudai Egyetem 2023.03.17-én meghirdetett A szakkollégiumok szakmai és közösségi munkája fejlesztésének támogatására című pályázata támogatta. A robot a félév során sok fejlesztésen esett át és számos rendezvényen megtekinthető volt. A fejlesztési és oktatási munkák a továbbiakban is folytatódnak.
  • Mobilrobot-autó, mely a Labirintusverseny 2023 II. helyezést ért el. A robot fejlesztése során a hallgatóknak számos területtel kell megismerkednie, komplex tudás elsajátítására van szükség. A versenyt a Bosch cég támogatta és megrendezésre kerül a következő félévben is, tervezettem 2024.04.26-án.
  • NYÁK adventi koszorú, fejlesztőeszközök, motorok, minirobotok, további érdekességek.

A tagjaink lelkesen meséltek a szakkollégiumunk által szervezett programokról, folytatott kutatásokról és projektekről. Az érdeklődőknek volt lehetősége megismerni munkánkat és csatlakozni hozzánk.

Szén István felkérésünket és megtartotta Van élet a diesel üzemanyag után? Beszéljünk a hidrogénről?! színvonalas előadását az esemény keretein belül. Az előadást nagy érdeklődéssel fogadták.

Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult az esemény sikeres lebonyolításához és

Egyetemi beszámoló a következő linken olvasható: https://uni-obuda.hu/2023/12/11/elso-alkalommal-tartottunk-szakkollegium-napot/?fbclid=IwAR2cQyAviTbelXBG24saEFFPYLUTwFmA92nesDFjW_qoXx4SsBjKqNSehEc