BEST – Bosch Engineering Scholarship Team – Ösztöndíjprogramot

A Bosch elkötelezett a magyar műszaki felsőoktatás, illetve az abban részt vevő, kimagaslóan tehetséges fiatal hallgatók támogatása iránt.

Ennek jegyében indította el az úgynevezett BEST – Bosch Engineering Scholarship Team – Ösztöndíjprogramot, mely lehetőséget biztosít ambiciózus, kiemelkedő szakmai és tanulmányi háttérrel rendelkező mérnöki területen tanuló diákoknak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki mesterképzésükből – mind tanulmányi, mind pedig szakmai szempontból.

Az ösztöndíjra elsősorban gépészmérnök, mechatronikai mérnök, villamosmérnök, járműmérnök, autonóm járműirányítási mérnök, közelekedésmérnök, ipari termék és formatervező mérnök, alkalmazott matematikus, matematikus, gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus, autonómrendszer-informatikus, programtervező informatikus, fizikus illetve, anyagtudomány mesterképzés előtt álló/mesterképzésük első félévében tanuló diákok jelentkezését várjuk.

Jelentkezés és részletek: https://www.bosch.hu/karrier/tanulok-palyakezdok/tehetseggondozo-programok/

TDK tábor NTP-HHTDK-23 pályázati forrásból

TDK tábort szervezünk a NTP-HHTDK-23 pályázat támogatásával.

Részletek

  • Időpont
    • 2024.08.27-29. (2 éj)
    • Indulás 2024.08.27. 09:00 Tavaszmező telephely
    • Visszautazás: 2024.08.29. megbeszélés szerint
    • Utazás közösen kisbusszal vagy személyautókkal
    • Utazás hossza kb. 2,5 óra
  • Helyszín
    • Önálló vendégház Zalában
    • 3 ágyas szobák
    • Minden szobához tartozik fürdőszoba
    • Mindennel felszerel szobák, konyha, közösségi tér, udvar
    • Reggelivel
  • Programok
    • Programok szervezés alatt: közös főzés, túrák, kirándulások és szakmai beszélgetések.

Az utazás és a szállás INGYENES!

A programok és az étkezések nagy része is támogatott.

Jelentkezéssel kapcsolatos információk:

  • Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik terveznek TDK részvételt vagy továbbjutottak OTDK-ra.
  • Csak kandós (OE KVK) hallgatók jelentkezhetnek!
  • A programra 7 fő jelentkezését várjuk!
  • A jelentkezésnél előnyt jelent a korábbi TDK, publikációs tevékenység és a megjegyzés rovatba beírt mini motivációs levél, de alapvetően a jelentkezési sorrendet vesszük figyelembe.

Kérdés esetén kérem a borsos.doniz@uni-obuda.hu és a sandor.tamas@uni-obuda.hu email címekre írjanak.

Jelentkezés lezárult! 2024.08.09.

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.

A program megvalósulását támogatja a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt ” Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása” című pályázata (NTP-HHTDK-23).

Nyári INGYENES STEM-gyerekprogramok

2024. augusztus 1-jén és 2-án rendezzük meg ingyenes programjainkat korábbi táboraink résztvevői számára.

PROGRAMOK

1.NAP – ELEKTRONIKUS LABOR FOGLALKOZÁS2. NAP – PAKSI ATOMERŐMŰ LÁTOGATÁS
Bevezetés az elektronikai labor világába: eszközök és az alkatrészek ismertetése (forrasztópáka, multiméter, ellenállások, kondenzátorok és diódák) Laboratóriumi biztonsági előírások megismerése (szemvédelem, hővédelem, elektromos biztonság és tűzvédelmi szabályok) Forrasztási technikák a gyakorlatban (forrasztópáka helyes használata, alkatrészek beültetése és rögzítése az áramköri lapon). Egyszerű áramkörök forrasztása. Az elkészült áramkörök tesztelése, multiméter és oszcilloszkóp segítségével. Hibakeresési technikák. Elektronikus dobókocka készítése: A dobókocka működését vezérlő algoritmus közös programozása. A napelemek működési elve – beépítés és tesztelés.Az MVM Zrt. támogatásának köszönhetően különleges látogatást teszünk a gyerekekkel a Paksi Atomerőműbe. Szakértői előadás, amely részletesen bemutatja az atomerőmű működését, biztonsági rendszereit és a nukleáris energia szerepét. A látogatás során további érdekességeket ismerhetnek meg a gyerekek az atomerőmű működéséről és az ott folyó munkáról. A második nap nemcsak az elektronikai ismeretek bővítésére, hanem a gyerekek érdeklődésének felkeltésére is kiválóan alkalmas, miközben egy életre szóló élménnyel gazdagodnak a Paksi Atomerőmű látogatásának köszönhetően.  
Helyszín: 1084 Budapest, Tavaszmező utca 17. „A” épület – Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar
Program időtartama: 9:00 – 15:00
Indulási helyszíne: 1084 Budapest, Tavaszmező utca 17. „A” épület – Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar
Program helyszíne: 7030 Paks, hrsz.: 8803/17 – MVM Paksi Atomerőmű

Az ingyenes programokat a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Szakkollégium, az Óbudai Egyetem, STEM Iroda – Magyarországi STEM Platform és az MVM Zrt. támogatja!

Eredeti forrás: https://stem.uni-obuda.hu/event/nyari-ingyenes-stem-gyerekprogramok/

A szakkollégium 2023-24 évi működését támogatja a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt „Szakkollégiumok tehetséggondozó programjainak támogatása” című pályázata (NTP-SZKOLL-23-0056).