Egyetemi élet a Kandó Karon

A szakkollégium 2023-24 évi működését támogatja a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt „Szakkollégiumok tehetséggondozó programjainak támogatása” című pályázata (NTP-SZKOLL-23-0056).

Challenge.ON 

Várunk téged 3 fős csapatoddal a Challenge.ON versenyén! A kihívásra villamosmérnökök jelentkezését várjuk, de a csapatból egy tag érkezhet más tanulmányi területről is.

Szabályok és időzítés

Várunk 3 fős csapatoddal a Challenge.ON versenyén! A kihívásra villamosmérnökök jelentkezését várjuk, de a csapatból egy tag érkezhet más tanulmányi területről is. A csapattagok aktív nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, vagy az elmúlt fél évben szereztek diplomát valamely magyarországi felsőoktatási intézetben. 

A részletes személyi és tartalmi részvételi feltételeket (és az ezzel kapcsolatos esetleges kizárásokat) a „Részvételi Szabályzat” tartalmazza, melynek elfogadása és rendelkezéseinek betartása az érvényes regisztráció egyik feltétele.

Online forduló – 2024. október 8.

Csapatoddal online szakmai kvíz keretében mérhetitek össze a tudásotokat a többi versenyzővel. A fordulót a feladatok megoldásának minősége, és a feladatok megoldásához szükséges időtartam alapján pontozza a rendszer.

Videós forduló – videó leadási határideje: 2024. október 16., éjfél

A fordulóban egy max. 3 perces videóban kell bemutatnotok az álláspontotokat és megoldási javaslataitokat. Az online fordulóban pontot szerzett csapatok vehetnek részt. A videókat az E.ON szakmai zsűrije értékeli és pontozza. A videó témája: Hálózatfejlesztés a zöld energia forradalmában. A villamosenergia-hálózatok nagyberuházásokra épülnek, de a változó igények rugalmasságot követelnek. Melyik a jobb stratégia: hosszú távú nagy beruházások, vagy gyakori kisebb fejlesztések?

Élő döntő Budapesten – 2024. november 7.

 A döntőbe az online forduló és videó összpontszáma alapján kialakult sorrend szerinti legjobb 8 csapat jut. Egy vitapárbajon vehettek részt, ahol az előre megadott témakörökben kell képviselnetek a pro vagy kontra oldalt. Egyenes kieséses alapon a döntőt a legjobban vitázó csapat nyeri.”

Részletek és jelentkezés: https://www.eon.hu/hu/rolunk/karrier/esemenynaptar/Challenge-on.html

XXII. “F4” TÚRA

Kandó Kálmán Emléktúra

Lajos-forrás – Dobogókő – Lajos-forrás

A túra teljesítése nappalis hallgatóknak 3 testnevelés alkalom kiváltására felhasználható, levelezők esetében az összes alkalom kiváltható az adott félévre vonatkozóan.

Completing the tour counts as 3 physical education classes of attendance.

    OE Státusz / OE status

    BoschxRichter Innovátorok Napja

    Z-GENERÁCIÓ – AZ INNOVÁTOROK ÚJ GENERÁCIÓJA

    Napjaink legégetőbb, jövőnket is meghatározó kérdései kerülnek terítékre szeptember 25-én a Bosch×Richter Innovátorok Napján, a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon. A konferenciát az ikonikus alapítók, Robert Bosch és Richter Gedeon, koruk meghatározó innovátorai előtt tisztelegve, hagyományteremtő jelleggel tavaly hívta életre Magyarország két vezető nagyvállalata. Az idei eseményen a Bosch és a Richter hazai és nemzetközi vezető szakértői többek között olyan kérdésekre keresik a választ, hogy mivel közlekedünk és hogyan gyógyulunk majd 5-10 év múlva, milyen üzenetet hordoz az alapítók életműve a Z-generáció számára, és milyen új dimenziók nyílnak meg az innovációban az ökoszisztéma, a felsőoktatás és a nagyvállalatok egyedülálló együttműködésével. Az eseményelőadói és beszélgetőpartnerei között megtaláljuk a Z-generáció sikeres startuppereit. Wettstein Albert, a Munch alapítója, továbbá Gyarmati Fanni, a Diverzum társalapítója és Silur – Ábrahám Endre, etikus hacker többek között az újítás iránti vágyról, motivációról és az „innovátor-karrierről” is megosztják gondolataikat. A fiatalok innovációval kapcsolatos attitűdjeiről szóló közvélemény-kutatás legfrissebb eredményeit pedig Steigervald Krisztián generációkutató ismerteti a helyszínen.

    Legyél részese te is ennek az inspiráló eseménynek, ahol a múlt és a jövő összekapcsolódik, hogy új utakat nyisson az innováció világában!

    2024. szeptember 25. szerda

    Bosch Budapest Innovációs Kampusz, 1103 Budapest, Robert Bosch utca 14.

    Részletek a https://boschxrichter.hu/ weboldalon. Regisztráció: https://boschxrichter.hu/innovatorok-napja/#regisztracio

    További információk a Sajtóközleményben: https://www.boschmediaservice.hu/sajtokozlemeny/bosch_boschxrichterinnovatorok_2024-417.html

    LinkedIn poszt: https://www.linkedin.com/posts/bosch-magyarorszag_generationz-innovation-future-activity-7236991416516702208-f8jg?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

    Bosch Budapest Innovációs Kampusz látogatás

    Várjuk az érdeklődők jelentkezését a Bosch Budapest Innovációs Kampus látogatására.

    Időpont: 2024. szeptember 13. 08:45-12:00

    Helyszín: Bosch Budapest Innovációs Kampusz

    Cím:  1103 Budapest, Robert Bosch utca 14. (korábbi nevén: 1103 Budapest, Vaspálya utca 58.)

    Tervezett agenda a következő:

    • 8:45-9:00 érkezés a főportához, vendégkártya átvétele (fényképes igazolvány szükséges)
    • 9:00-9:30 Köszöntés, rövid laborbiztonsági bevezető
    • 9:30-11:00 3 db 10 fős csoportokra bontva, vetésforgóban laborlátogatás.

    Csere félóránként, találkozó az Auditórium előtt.

    • szervokormány labor
    • mechatronikai termékek labor
    • félvezető labor

    A laborlátogatásokat követően, ha esetleg van rá igény, az irodateret is megmutatják.

    A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

    Regisztrációt lezártuk!

    Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.